Videnskab og øl: En aften med Carlsberg Laboratorium

dato

Oplev en aften fyldt med videnskab og smag, når Carlsberg Laboratorium inviterer til et spændende foredrag om forskningens betydning for ølproduktion. Tirsdag den 19. november 2024 kl. 19.00 kan du dykke ned i laboratoriets banebrydende opdagelser på Nordfyns Gymnasium.

Carlsberg er kendt for sin øl, men deres forskningslaboratorium har bidraget med meget mere end det. Gennem årene har laboratoriet udviklet teknikker, der ikke kun har forbedret ølproduktionen, men også bidraget til forskning inden for gær og klimatolerante planter.

Foredrag om øl og videnskab

Lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og laboratoriets brygmester, Erik Lund, vil tage deltagerne med på en rejse gennem forædlingen af byg og humle, samt hvordan disse ingredienser dyrkes bæredygtigt. Foredraget vil også dække emner som maltning og udviklingen af nye gærtyper, der kan bruges til alkoholfrit øl.

Klimatolerante fødevarer og fortidens DNA

Foruden ølproduktion vil foredraget også dykke ned i den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Deltagerne vil høre om fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland, som kan give indsigt i, hvordan fortidens planter tilpassede sig klimaændringer.

Smagsprøver og streaming

Under foredraget vil deltagerne få serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper. Foredraget streames live fra Aarhus Universitet som en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".

Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19.00
Sted: Nordfyns Gymnasium, Højagervej 25, 5471 Søndersø
Entré: 30 kr
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget her.
Følg foredragene på nyhedsbrev eller sociale medier.



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut